GÖRÜNTÜLÜ

Halkımız mutlaka memleketine gidip oy kullanmalı!

İstanbul Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, "Hareketli seçmen meselesi çok önemli" derken, DEM Parti Kadıköy İlçe Eşbaşkan Adayı Veysi Eski de, "Kaydı burada olmayanlar muhakkak memleketlerinde oy kullanmalı" dedi.

HAREKETLİ SEÇMEN

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, halka kendi illerinde oy vermeleri için çağrıda bulunarak, şöyle dedi:


"31 Mart'ta hareketli seçmen meselesi çok önemli bir yerde duruyor. Lütfen İstanbul'da olan ve oylarını başka illerde kullanacak olan seçmenler ne olursa olsun hayati bir engel olmadığı sürece mutlaka illerine ve bölgelerine gidip oylarını kullansınlar. Çünkü AKP iktidarı yeni bir formülle el koyduğu belediyeleri almak için gayrimeşru, hukuk dışı, ahlak dışı bir yöntem olan kaçak seçmen meselesini gündeme soktu ve bunları taşıdı. Ve bu hayalet, kaçak seçmenlerinin hepsi kolluk gücünden oluşuyor. Kolluk güçleri gidip Siirt'te, Mardin'de, Iğdır'da, Bitlis'te, Kars'ta ve daha birçok merkezde orada yaşamadıkları halde oy kullanacaklar. Bu nedenle o oylara karşılık biz gelip gerçek doğru hakiki oyumuzu kullanalım ve bu kayyum türünün meşrulaşmasına izin vermeyelim."

İL VE İLÇE  MERKEZLERİNE BAŞVURUN

DEM Parti Kadıköy İlçe Eşbaşkan Adayı Veysi Eski, oyu burada olmayan seçmenlere çağrıda bulunarak, il ve ilçe merkezlerine başvuru yapmalarını gerektiğini söyledi.

Eski, şu açıklamayı yaptı:

"Pazar günü oy kullanacak tüm seçmenlerimize sesleniyorum. Oyu burada olmayıp memleketinde olan seçmenlerimizin muhakkak gidip memleketlerinde oy kullanmaları gerekiyor. Çünkü daha önce irademizi çalmak için kayyum atayanlar şimdi de kaçak seçmenlerle irademizi çalmak istiyor. Eğer metropollerde bulunan yurttaşlarımız kendi memleketlerine giderlerse bu oyun bozulacak ve kendi iradelerine sahip çıkmış olacaklar. AKP-MHP'nin oyununu da bozmuş olacaklar. Tüm il, ilçe merkezlerimizde arkadaşlarımız hareketli seçme çalışmasını yürütmektedirler. İl, ilçe merkezlerimizde başvurdukları takdirde seçmenlerimiz gidecekleri yerlere götürülecektir."